Lomljeni kamen prirodni se najčešće koristi kao kamen za zidanje. Njegova široka primena ogleda se u velikoj zastupljenosti u eksterijeru i enterijeru. Podela je utvrđena prema primeni na tehnički i arhitektonski kamen.

Tehnički kamen može biti prema stepenu obrade neoblikovan i oblikovan.

Neoblikovan tehnički kamen nastaje razbijanjem čvrstih stena na komade različitog nepravilnog oblika i različite krupnoće.

Tako nastaje lomljeni prirodni kamen, drobljeni i mleveni.

Lomljeni kamen može biti običan, pločast i doteran, tako da je njegova prirodna lepota prilikom ugradnje izražena u punom sjaju.

Vrste lomljenog prirodnog kamena u našoj ponudi su: srtuganička ravna, struganička neravna, baška, studenica, pešcar, bosuta, vujatinac.

Prirodni lomljeni kamen se može primeniti kao lomljena ploča odgovarajuće debljine prilikom izrade oblaganja fasada, cokli, staza, terasa, stepeništa, fontana, česmi, bazena i slično.

Podloga na koju se postavlja kamen je jako važan deo izgradnje, kao i odgovarajuća zaštita.

Želimo da učestvujemo u odabiru i Vašoj odluci oko porudžbine i kreiranja finalnog izgleda objekta ugradnje.

Pomoćiće Vam naše veliko i bogato iskustvo prilikom odabira i selekcije vrste kamena, njegove postavke, boje-nijanse i izrade dekorativnih elemenata.

Osobine koje krase sečeni prirodni kamen daju veliku praktičnu primenu, ali i poseban osećaj stabilnosti, a svojom prirodnom lepotom nesvakidašnji osećaj estetske lepote.

Struganički lomljeni neravni kamen

Različitih debljina od 1 do 10 cm, žute plave i sive boje. Debljina od 1 do 2 cm koristi se za oblaganje zidova, od 3 do 5 cm koristi se za izradu trotoara i staza za automobile, a debljina od 5 do 10 cm pretežno se koristi za izradu masivnih ograda i potpornih zidova.

struganicki-kamen1

Struganička ravna

Koristi se u istu svrhu kao i struganička neravna s tim što je ova ploča 100% ravna tako da se preporučuje za popločavanje terasa i stepenica.

struganicka-ravna1

Baški kamen

Crveno – ljubičaste boje debljine od 1 do 10 cm koristi se pretežno za izradu ograda i oblaganje zidova.

baski-kamen

Kamen peščar

Kamen koji je otporan na veoma visoke temperature i zato se pretežno koristi za oblaganje kamina.

kamen-pescar

Bosuta

Crvene boje i koristi se za izradu staza, ograda, oblaganje zidova itd.

bosuta

Vujatinac

Raznobojni kamen i uglavnom se koristi za oblaganje zidova

vujatinac

Studenica

studenica