Prirodni kamen za staze uslovljava izbor kamena koji je otporan na fizičke uticaje, habanje i atmosferske prilike. Za spoljašnju upotrebu potreban je pažljv odabir kamenog materijala, jer kod primene tog ukrasnog kamenja ukazala se praktična i logična potreba za čvrstočom i kompaktnom građom.

Staze od kamena se izrađuju od lomljene neravne i ravne ploče.

Prirodni kamen se odlikuje svojim trajnošču, čvrstinom i lepotom. Zbog tih osobina našao je jako veliku praktičnu primenu u samom okruženju objekata.

Za izradu staza prirodnim kamenom, takodje je jako važno uraditi kvalitetnu podlogu za ugradnju prirodnog kamena. Kamen se polaže na specijalne lepkove koji omogućavaju
dobro prijanjanje na podlogu. Za ugradnju u staze koriste se lomljene neravne i ravne ploče, a preporučuje se debljina lomljene ploče od 3-5cm.

Jako je vazno da predhodno dobro pripremljena podloga i odgovarajuća zaštita, sprečava zadržavanje vode na površini staza.

Zato je potrebno napraviti drenažni sloj u podlozi da bi ona bila otporna na nepoželjne posledice.

Pravilan izbor kamenog materijala za staze je jako važan, da bi postupak ugradnje prirodnog kamena bio trajan, kvalitetan i dobar na obostrano zadovoljstvo.

U ponudi je veliki kolekcija prirodnog kamena , a mi ćemo Vam pomoći, svojim iskustvom i stručnošcu da napravite dobru selekciju i da se odlucite za vrstu kamena, njegovu postavku i boju-nijansu, jako vodeci računa o estetskom dizajnu eksterijera.

prirodni-kamen-staze prirodni-kamen-staze1 prirodni-kamen-staze2 prirodni-kamen-staze3 prirodni-kamen-staze4